Az összes újdonság egy pillantásra

Aktuális sajtóközlemények

Az európai piacon a mélyhűtött áru iránti növekvő kereslet miatt új logisztikai megoldásokra van szükség.
21.07.2020

Hűtöttáru-fuvarozás Európában

A fogyasztók szeretnek kényelmesen élni, ezért egyre gyakrabban választanak kényelmi termékeket a mélyhűtőből. A Deutsches Tieflkühlinstitut szerint pl. Németországban évente több mint 46 kg az egy főre eső mélyhűtöttáru-fogyasztás, a tendencia pedig növekvő. „Amélyhűtöttáru-piac motorját toronymagasan az egyszerű, jó ízű és kiváló minőségű táplálkozási lehetőségek jelentik” – nyilatkozta az intézet. A statisztikák szerint Németországban csak 2018-ban 14,75 milliárd eurós forgalma volt a mélyhűtött termékeknek.

Tovább olvasom >
TIMOCOM fuvarpiaci barométer
17.07.2020

TIMOCOM fuvarpiaci barométer: a koronavírus drasztikus visszaesést okoz

A járvány miatt még az általában fuvarokban gazdagabb április és május hónapban is jelentős visszaesést tapasztaltak Európa-szerte a fuvarozási szolgáltatások tekintetében. „A fuvarpiaci barométer 2020 második negyedévében 45 százalékos visszaesést mutat az előző év azonos időszakához képest.” – jelentett ki Gunnar Gburek, a TIMOCOM szóvivője. A németországi belföldi fuvarozás vonatkozásában az idei év második negyedében még nagyobb volt a visszaesés.

Tovább olvasom >
Ellátási lánc hálózatba szervezése
08.07.2020

Az ellátási lánc digitalizálásának kihívásai és lehetőségei

A szállítási és raktárlogisztikai digitális rendszerek összekapcsolása számos költséghatékony és hatékonyságnövelő lehetőséget biztosít az ipar és a kereskedelem számára, ennek ellenére ritkán élnek ezzel a megoldással.
A szállítmányozók és a fuvarozó-, illetve logisztikai vállalatok közötti digitális kommunikáció a számtalan törekvés ellenére továbbra is inkább analóg jellegű. Gyakran akkor akad meg a digitalizáció, amikor az egyes csatornákat nem lehet áthidalni. Jó példa erre a rakodórámpa. A rámpánál cserélnek ugyanis gazdát a raklappal kapcsolatos dokumentumok és szállítólevelek, aláírások készülnek, és csak ezt követően száll át az áruval kapcsolatos felelősség egy másik félre. Távol állunk még az ellátási lánc digitalizálásától, pedig egy elejétől a végéig digitalizált folyamatnak ezen a (kapcsolódási) ponton nem csupán egy járvány idején lenne felbecsülhetetlen előnye.

 

Tovább olvasom >

Aktuális szolgálati közlemények

18.03.2020

Ingyenes átállítás otthoni használatra

A TIMOCOM most lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az intelligens logisztikai rendszert térítésmentesen használják, függetlenül a helyétől.

Számos helyen az ellátási láncok óriási szenvedést mutatnak a koronapandémia hatásaitól. "Különösen fontos ezt szem előtt tartani a szükséges gyártási folyamatok folytatása érdekében, a készletek újratöltése és az áru a kiskereskedelmi üzletekbe történő szállítása miatt, hogy a fogyasztók számára elérhető legyen minden szükséges termék", - vélekedik a TIMOCOM. A lakosság biztonságos ellátása érdekében a logisztikai kapacitásokat optimálisan kell kihasználni.

Tovább olvasom >

Média

A TIMOCOM vállalattal kapcsolatos szövegekhez most vizuális segítséget is talál a TIMOCOM médiatárában. A képeket és dokumentumokat hat kategóriába csoportosítottuk, ezek a következők: „nyomtatható vállalati anyagok” (Business materials), „képi anyagok” (Imagery), „reklámanyagok” (Brochures), „logó” (Logos), „képgaléria” (Picture gallery) és „rendszer/szolgáltatások” (System/Services). Ezek szabadon letölthetők. A médiatár intuitív módon használható a további szűrési lehetőségek, pl. a nyelv alapján történő szűrés használatával.

A Médiatárhoz

Sajtókapcsolat:

TIMOCOM GmbH
Vállalati kommunikáció
Timocom Platz 1
DE-40699 Erkrath

+36 22 51 59 50

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

Fel

Hozzájárulok, hogy az oldal elemzésekhez, személyre szabott tartalmakhoz és hirdetésekhez sütiket használjon. Tudjon meg többet