Sajtóközlemények

Itt talál aktuális sajtóinformációkat a TIMOCOM-ról, ügyfeleinkről és az iparágról, különböző témákban.
Európai vámszabályozások
15.09.2020

Új vámszabályok születtek az EU-határain keresztül történő fuvarozásra vonatkozóan

Az Európai Unión belül alapvetően szabad az áruforgalom. Azonban mégis vannak előírások és korlátozások. A megreformált EU-rendelettel most több mint 40 vámelőírás-módosítás vált hatályossá.

Tovább olvasom >
Egy kép Jochen Eschbornról.
15.09.2020

A koronavírus mint esély

A fuvarozási ágazatra sosem volt jellemző a nagyon magas árrés. A koronaválsággal azonban drasztikusan alábbhagyott a raktér iránti kereslet, és az ebből következő fuvarkapacitási túlkínálat részben messze az önköltség alatti azonnali piaci árakat eredményezett. Az érdekeltek azonnal szabályozást sürgettek, hogy elejét vegyék a dömpingajánlatoknak. Az igazság azonban az, hogy a koronaválsággal kíméletlenül napvilágra kerültek a németországi TGK fuvarozási ágazat gyengeségei. Nemcsak arról van szó, hogy mennyire digitalizált vagy nem számos vállalat, hanem annak módjáról is, ahogyan Németországban a TGK fuvarozást szervezik.

Tovább olvasom >
Egy szállítmányozási és logisztikai szakember egy számítógép előtt ülve fuvarokat koordinál.
15.09.2020

Logisztikai munka: diszponensek

TIMOCOM blogsorozatunkban bepillantunk a fuvarozási és logisztikai ágazatban végzett munkákba, megvizsgáljuk az aktuális trendeket, valamint a fejlődési irányokat. Sorozatunk második cikkében a szállítmányozók és logisztikusok egyik leggyakoribb tevékenységébe nyújtunk betekintést. Bemutatjuk a diszponensi szakmát, megvizsgáljuk annak jövőbeli kilátásait, és megtárgyaljuk, hogy milyen hatással van a szakemberhiány, a koronavírus, valamint a digitalizáció erre a szakmára.

Tovább olvasom >
Egy szállítmányozó vállalat járműflottája
15.09.2020

TIMOCOM kezdő segédlet:

Nagy kihívást jelenthet saját vállalkozást alapítani és megvetni a lábunkat a piacon. A TIMOCOM ebben a blogsorozatban segítséget nyújt saját fuvarozó, szállítmányozó vagy logisztikai vállalat alapításához. Nem az a célunk, hogy hagyományos cégalapítási tanácsadást nyújtsunk startupoknak, a cégalapítás iránt érdeklődőknek vagy azoknak, akik nemrég váltak önállóvá. Sokkal inkább kézzel fogható gyakorlati tippeket szeretnénk adni a logisztika világából azért, hogy Ön sikeresen indulhasson el az önállósodás felé. Az első részben eláruljuk, mi szükséges egy fuvarozóvállalat alapításához.

Tovább olvasom >
Egy könyvelő számlákat egyenlít ki.
15.09.2020

Mi a teendő ki nem fizetett számlák esetében?

A megbízás már elvégezve, és a számla kiállítva. Az összeg azonban nem érkezett meg a bankszámlára, és Ön a pénzére vár?

A fizetési forgalom felgyorsítása érdekében 2011-ben született egy EU-irányelv. Ennek megfelelően Európa-szerte, az EU összes tagállamában ugyanaz a szabály vonatkozik a fizetési késedelemre.

Itt megtudhatja, hogy mit tehet, ha kimarad egy kifizetés, mikor érdemes inkasszó irodához fordulnia, és hogy ki viseli az inkasszó költségeit.

Tovább olvasom >
A HACCP- és ATP-tanúsítvánnyal rendelkezők garantálják leginkább a fogyasztók védelmét.
15.09.2020

A HACCP- és ATP-előírásoknak megfelelő élelmiszer-biztonság

A nemzetközi tanúsítás, a HACCP 2021-ben lejár, a fokozatos kifutási időszak 2018 januárjában kezdődött. 2020 eleje óta már nem állítanak ki új kitüntetéseket, és a tanúsítvánnyal rendelkező vállalatok kötelezettsége, hogy alternatív tanúsítványt szerezzenek. Ebben a cikkben áttekintést nyújtunk a HACCP-tanúsítványról, valamint annak egyik alternatívájáról, az ISO 22000 tanúsítványról. Ezenkívül ismertetjük az ATP-bizonyítvánnyal kapcsolatos legfontosabb információkat.

Tovább olvasom >
Kerekasztalbeszélgetés a Roadshow nyitó eseménye
14.09.2020

A fuvarozókat érintő aktualitások

A TIMOCOM, iData és az UTA közös szervezésében került sor szeptember 9-én, Székesfehérváron a Fuvarozói Roadshow rendezvényre, melyen közel 100 résztvevő volt kíváncsi a szakmát érintő aktualitásokra, újdonságokra.

Az esemény első részében kerekasztal-beszélgetés keretében a fuvarozói szakma kiemelt képviselői osztották meg tapasztalataikat, véleményüket a fuvarozói piacot érintő kihívásokról, jövőbeni tervekről, kilátásokról. A beszélgetést Lajkó Ferenc, a DigiLog tulajdonosa moderálta.

Tovább olvasom >
Digitális fuvarozástechnológiai alkalmazás
28.08.2020

Fuvarozástechnológia

A digitális alkalmazások és szolgáltatások folyamatokat kapcsolnak össze és automatizálják az ellátási láncot. A vállalatoknak ki kell használniuk ennek lehetőségeit azért, hogy biztonságosan felkészülhessenek a jövőre.

Dinamikus időszakon megyünk keresztül, melyben az analóg folyamatok egyre nagyobb mértékben digitalizálódnak. A hétköznapokban és a munka világában is intelligens, integrált és automatizált folyamatokat alkalmazunk a költségcsökkentés és a hatékonyság fokozása érdekében. Ebben a blogsorozatban a fuvarozástechnológiai szegmenssel és azzal foglalkozunk, hogy hogyan forradalmasítja ez a technológia a következő években a hagyományos értékteremtési láncot.

Tovább olvasom >
Dr. Christian Kille professzor fényképe
13.08.2020

Digitális, analóg vagy valahogy mégis hibrid? A digitalizáció mértéke a közúti áruszállításban

Van még egyáltalán valami újdonság a „digitalizáció a közúti áruszállításban” témakörben? Vagy esetleg van még olyan valami, amit valaki még nem mondott el? A digitalizáció hajtómotorja nagyon nagy és erős, de még mindig nem érzi úgy mindenki, hogy feltétlenül szükséges foglalkozni vele.

Tovább olvasom >
Az európai piacon a mélyhűtött áru iránti növekvő kereslet miatt új logisztikai megoldásokra van szükség.
21.07.2020

Hűtöttáru-fuvarozás Európában

A fogyasztók szeretnek kényelmesen élni, ezért egyre gyakrabban választanak kényelmi termékeket a mélyhűtőből. A Deutsches Tieflkühlinstitut szerint pl. Németországban évente több mint 46 kg az egy főre eső mélyhűtöttáru-fogyasztás, a tendencia pedig növekvő. „Amélyhűtöttáru-piac motorját toronymagasan az egyszerű, jó ízű és kiváló minőségű táplálkozási lehetőségek jelentik” – nyilatkozta az intézet. A statisztikák szerint Németországban csak 2018-ban 14,75 milliárd eurós forgalma volt a mélyhűtött termékeknek.

Tovább olvasom >
TIMOCOM fuvarpiaci barométer
17.07.2020

TIMOCOM fuvarpiaci barométer: a koronavírus drasztikus visszaesést okoz

A járvány miatt még az általában fuvarokban gazdagabb április és május hónapban is jelentős visszaesést tapasztaltak Európa-szerte a fuvarozási szolgáltatások tekintetében. „A fuvarpiaci barométer 2020 második negyedévében 45 százalékos visszaesést mutat az előző év azonos időszakához képest.” – jelentett ki Gunnar Gburek, a TIMOCOM szóvivője. A németországi belföldi fuvarozás vonatkozásában az idei év második negyedében még nagyobb volt a visszaesés.

Tovább olvasom >
Ellátási lánc hálózatba szervezése
08.07.2020

Az ellátási lánc digitalizálásának kihívásai és lehetőségei

A szállítási és raktárlogisztikai digitális rendszerek összekapcsolása számos költséghatékony és hatékonyságnövelő lehetőséget biztosít az ipar és a kereskedelem számára, ennek ellenére ritkán élnek ezzel a megoldással.
A szállítmányozók és a fuvarozó-, illetve logisztikai vállalatok közötti digitális kommunikáció a számtalan törekvés ellenére továbbra is inkább analóg jellegű. Gyakran akkor akad meg a digitalizáció, amikor az egyes csatornákat nem lehet áthidalni. Jó példa erre a rakodórámpa. A rámpánál cserélnek ugyanis gazdát a raklappal kapcsolatos dokumentumok és szállítólevelek, aláírások készülnek, és csak ezt követően száll át az áruval kapcsolatos felelősség egy másik félre. Távol állunk még az ellátási lánc digitalizálásától, pedig egy elejétől a végéig digitalizált folyamatnak ezen a (kapcsolódási) ponton nem csupán egy járvány idején lenne felbecsülhetetlen előnye.

 

Tovább olvasom >

Sajtókapcsolat:

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

Fel

Hozzájárulok, hogy az oldal elemzésekhez, személyre szabott tartalmakhoz és hirdetésekhez sütiket használjon. Tudjon meg többet