Sajtóközlemények

Itt talál aktuális sajtóinformációkat a TIMOCOM-ról, ügyfeleinkről és az iparágról, különböző témákban.

Az IT-vállalat hozzájárul a szállítási lánc működésének biztosításához, így az ügyfelek mostantól otthonról is megszervezhetik a logisztikai folyamatokat:

·  További értesítésig feloldják az IP-korlátozásokat 

· Eddig már több mint 5000 fő állt át otthoni munkavégzésre

· A naponta akár 750 000 európai fuvar- és raktérajánlatot felsorakoztató rendszerhez való hozzáférés elősegíti a szállítási kapacitáshiány megszüntetését

Tovább olvasom >

A koronavírus elérte Európát. Jelenleg elsősorban Olaszországban regisztrálnak egyre több SARS-CoV-2 /COVID19 által fertőzött személyt. Itt megtudhatja, hogy mire kell figyelniük a szállítóknak, a szállítmányozóknak és a fuvarozóknak az érintett régiókba irányuló és az onnan érkező megbízások esetében, illetve, hogy mi az ajánlott teendő tisztázásra szoruló kérdések esetén.*

Tovább olvasom >

A TIMOCOM és a Roland Berger ma közösen kiadott egy fehér könyvet, mely a fuvarozástechnológia fogalmának meghatározását és fejlesztését célozza meg a logisztikai ágazaton belül. A kiadvány azonosítja azokat a jelenlegi és fejlesztés alatt álló digitális technológiákat, amelyek az üzleti tanácsadók szerint a következő öt évben befolyásolhatják és megváltoztathatják a teljes értékláncot. Az eredményekhez többek között több mint 90 vállalatot és 100 európai startupot elemeztek, és ezeket az elemzéseket ágazati szakértőkkel és piaci szereplőkkel készített interjúkkal egészítették ki. 

Tovább olvasom >

Az olasz logisztikusok ennek ellenére jelentős növekedésnek örvendhettek a tavalyi évben: „Olaszországban 16%-kal több fuvart tudhattunk magunkénak az előző évhez viszonyítva.” – jelentette a TIMOCOM gazdasági elemzője, Tilman Fecke. Ez az eredmény teljesen ellentétes a trenddel, mivel a TIMOCOM fuvarpiaci barométere szerint most készült éves összefoglaló korántsem ad okot az örömre. 2019-ben 8,3 százalékkal csökkent az országhatárokon átnyúló áruszállítás-ajánlatok száma az előző évhez képest. pedig 2018-at 2017-hez viszonyítva még 5%-os bővüléssel zártuk.

Tovább olvasom >

Hogyan küzdjük le a szállítási kapacitáshiányt

Számos ágazatban a december az év legforgalmasabb időszaka. A karácsonyi előtti vásárlások miatt többek között a kereskedőknek és a fuvarozással foglalkozó vállalatoknak is nagyobb áruforgalommal kell megküzdeniük. Hanna Cwojdzińska – az importra, exportra, kabotázsra és belföldi fuvarozásra szakosodott FreeGo Logistic vállalat kültagja – jól ismeri ezt a helyzetet. A tapasztalt szállítmányozási szakember kiválóan boldogul a nehéz helyzetekben: folyamatosan „tüzet olt”, ahogyan ő fogalmaz. A vállalat működését biztosító olyan saját alapelvek, mint a biztonság, a felelősségvállalás, a sokoldalúság és a hatékony időgazdálkodás, segítséget nyújtanak nekik a kihívások leküzdésében.

Tovább olvasom >

A logisztika akkor ideális, ha minden gördülékenyen zajlik, hiszen csakis akkor ideális minden centiméteren az idő- és térkihasználtság a supply chainen belül. Annak érdekében, hogy ez sikerüljön, nemcsak arra van szükség, hogy a szolgáltatás egyes elemei – például a szállítás, az átcsomagolás vagy a raktárlogisztika – megfelelően kapcsolódjanak egymáshoz, éppen olyan fontos az is, hogy a folyamatokat a vállalaton túlmutatóan is átfogóan tudjuk megtervezni, irányítani és ellenőrizni. Valós időben A lehető legátláthatóbb módon.

Tovább olvasom >

Legyen az fuvarozó vagy diszpécser, sofőr vagy irodai dolgozó: a munka és az alvás egyensúlya minden ember számára fontos. De a munkát és a lefekvési időt különösen nehéz összehangolni azokban a szakmákban, ahol az emberek különböző műszakokban dolgoznak. Ennek fontosságával mindenkinek tisztában kell lennie.

Tovább olvasom >

A szezonális üzletág máris rákapcsolt – a húsvétra. A raktárak kihasználtsága hamarosan eléri a maximumot, alig vannak már szabad raktárterületek. Úgy tűnik, hogy rövid- és középtávon alig lehet raktárterületet találni. A megfelelő szolgáltató felkutatása rengeteg időt vesz igénybe, és az idő pénz. Nem lenne észszerű egy olyan alkalmazás, amely egyszerűen összehozza a raktár- és logisztikai területek szolgáltatóit és a potenciális igénybevevőket? Egyetlen kattintással?

Tovább olvasom >

Egy lassuló gazdaságban, a szállítmányozás piacán, amelyet a bevételcsökkenés és az alacsony likviditás jellemez, az expressz szállítmányozás a saját útját járja, és úgy készül a recesszióra, hogy közben nem mond le arról, hogy továbbra is befektessen a járműflottába. Szakterületünk éves konferenciája immár ötödszörre kerül megrendezésre, folytatván a 2018-ban megszakított tradíciót.

Tovább olvasom >

TIMOCOM fuvarpiaci barométer: a német szállítmányozási szektor 2019 harmadik negyedévében kevesebb megrendelést regisztrált az előző évhez képest. A leszálló trend mindazonáltal megállt - a piac az előző évi szint 94%-ára tornázta fel magát.

Tovább olvasom >

Az IT- és adatspecialista újratervezi piaci stratégiáját Lengyelországban, és jelenlétének megerősítését egy új központi székhellyel hangsúlyozza ki. Ezzel még nagyobb figyelmet irányít Lengyelországra, amely az európai logisztika digitális átalakulásának stratégiailag jelentős piaca.

Tovább olvasom >

A blokklánc manapság divatos téma, egy olyan hívószó, amely gyakran merül fel a logisztikai és szállítási ágazatban. Miről is van szó ténylegesen?    


Sidsel Rytter Løschenkohl kifejti: „A blokklánc-technológia alapvetően egy olyan peer-to-peer hálózat, amely információk tárolását, megosztását és kezelését teszi lehetővé”. Ez a hálózat közvetítők, azaz megbízható harmadik felek nélkül működik Minden egyes lépést az összes résztvevőnek együttesen kell ellenőrizni. Egy lezárt lépést nem lehet megváltoztatni vagy más módon manipulálni. A mögötte álló technológia magas fokú biztonságot és nyomonkövethetőséget garantál. 

A „blokklánc” kifejezést gyakran hallani a pénzügyi szektorral összefüggésben. 

Mi a helyzet az ellátási lánccal?   

Tovább olvasom >

Sajtókapcsolat:

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

Fel

Hozzájárulok, hogy az oldal elemzésekhez, személyre szabott tartalmakhoz és hirdetésekhez sütiket használjon. Tudjon meg többet