Sajtóközlemények

Itt talál aktuális sajtóinformációkat a TIMOCOM-ról, ügyfeleinkről és az iparágról, különböző témákban.

A szállítási és raktárlogisztikai digitális rendszerek összekapcsolása számos költséghatékony és hatékonyságnövelő lehetőséget biztosít az ipar és a kereskedelem számára, ennek ellenére ritkán élnek ezzel a megoldással.
A szállítmányozók és a fuvarozó-, illetve logisztikai vállalatok közötti digitális kommunikáció a számtalan törekvés ellenére továbbra is inkább analóg jellegű. Gyakran akkor akad meg a digitalizáció, amikor az egyes csatornákat nem lehet áthidalni. Jó példa erre a rakodórámpa. A rámpánál cserélnek ugyanis gazdát a raklappal kapcsolatos dokumentumok és szállítólevelek, aláírások készülnek, és csak ezt követően száll át az áruval kapcsolatos felelősség egy másik félre. Távol állunk még az ellátási lánc digitalizálásától, pedig egy elejétől a végéig digitalizált folyamatnak ezen a (kapcsolódási) ponton nem csupán egy járvány idején lenne felbecsülhetetlen előnye.

 

Tovább olvasom >

A Kefren Express 2012 végén innovatív módon választotta meg új stratégiáját és lehetőségeit a jövőre nézve: IT megoldásokkal fejlesztik a fuvarszervezést, így elindítottak egy csúcstechnológiával rendelkező alkalmazást a szállítmányozás területén. 2013 februárja óta támogatja munkájukat az alkalmazás, amely automatizálja és növeli a hatékonyságot.

A korona vészhelyzet alatt a TIMOCOM kiemelkedő segítséget nyújtott minden partnerének, ezzel is támogatva az áruszállítást és a szakmát.

Tovább olvasom >

Így találhatja meg a megfelelő szállításirányítási rendszert

A megfelelő TMS kiválasztásához a vállalatok folyamatokkal szemben támasztott követelményei a fontosak. Az interfészfunkciók további lehetőségeket biztosítanak.

 

Nagy ráfordításokkal jár és gyakran stresszes megtervezni, majd megszervezni a szállítást. Általában nem nyílegyenesen érjük el a kitűzött célt, hanem számtalan különböző kihívás és kiszámíthatatlan esemény keresztezi utunkat. Ez nem csoda, hiszen minden egyes fuvar más: más a rakomány típusa és mérete, a jármű tulajdonságai, a be- és kirakodásra vonatkozó korlátozások, a gépjárművezetők, valamint a küldő- és fogadóállomások közötti kommunikáció. Annak érdekében, hogy minden zökkenőmentes legyen, az ügyintézőnek erős idegekkel, hetedik érzékkel – és egy szállításirányítási rendszerrel kell rendelkeznie.

Tovább olvasom >

A fuvar elvégezve, a bankszámla azonban üresen marad. A logisztikusok abból indulnak ki, hogy az áru kézbesítése után a megrendelő kiegyenlíti a kiállított számlát. Majdnem minden vállalat került már olyan helyzetbe, hogy üzleti partnerei egy része túl későn vagy egyáltalán nem fizetett. Ha letelt a fizetési határidő, ügyvédjéhez fordulhat. A jogi szakértőket azonban csak akkor érdemes bevonni, ha semmilyen más lehetőség nem járt eredménnyel. Megosztunk Önnel három tippet arra vonatkozóan, hogy vállalkozóként mit tehet a kifizetetlen számlák esetében, és hogyan kaphatja meg a pénzét.

Tovább olvasom >

A koronavírus lefolyása miatti bizonytalanság márciusban ugrásszerű növekedést eredményezett az európai fuvarpiacon közétett fuvarajánlatok számában. „Sok vállalat a határzárások és a koronavírussal kapcsolatos egyéb korlátozások hírére korábbra időzítette a megrendeléseit.” – magyarázta az Európa első számú fuvarbörzéjén március közepéig közzétett fuvarajánlatok számának szokatlan megugrását Tilman Fecke, a TIMOCOM gazdasági elemzője.

Tovább olvasom >

A koronavírus egyre nagyobb hatással van az európai közúti fuvarozásra. A TIMOCOM fuvarozástechnológiai vállalat fuvarpiaci barométere jelenleg erős növekedést jelez a nemzetközi fuvarajánlatok tekintetében.
A tartós élelmiszerek és fogyasztási cikkek iránt jelenleg megnövekedett kereslet miatt a szokásosnál nagyobb igény van a nemzetközi fuvarozásra. Ehhez hozzájárulnak a közelgő húsvéti ünnepek, ami még tovább élezheti a helyzetet. Az ipari gyártóknak és a kereskedelmi vállalatoknak már most fel kell készülniük a raktérkapacitás hiányára.

Tovább olvasom >

Az IT-vállalat hozzájárul a szállítási lánc működésének biztosításához, így az ügyfelek mostantól otthonról is megszervezhetik a logisztikai folyamatokat:

·  További értesítésig feloldják az IP-korlátozásokat 

· Eddig már több mint 5000 fő állt át otthoni munkavégzésre

· A naponta akár 750 000 európai fuvar- és raktérajánlatot felsorakoztató rendszerhez való hozzáférés elősegíti a szállítási kapacitáshiány megszüntetését

Tovább olvasom >

A koronavírus elérte Európát. Jelenleg elsősorban Olaszországban regisztrálnak egyre több SARS-CoV-2 /COVID19 által fertőzött személyt. Itt megtudhatja, hogy mire kell figyelniük a szállítóknak, a szállítmányozóknak és a fuvarozóknak az érintett régiókba irányuló és az onnan érkező megbízások esetében, illetve, hogy mi az ajánlott teendő tisztázásra szoruló kérdések esetén.*

Tovább olvasom >

A TIMOCOM és a Roland Berger ma közösen kiadott egy fehér könyvet, mely a fuvarozástechnológia fogalmának meghatározását és fejlesztését célozza meg a logisztikai ágazaton belül. A kiadvány azonosítja azokat a jelenlegi és fejlesztés alatt álló digitális technológiákat, amelyek az üzleti tanácsadók szerint a következő öt évben befolyásolhatják és megváltoztathatják a teljes értékláncot. Az eredményekhez többek között több mint 90 vállalatot és 100 európai startupot elemeztek, és ezeket az elemzéseket ágazati szakértőkkel és piaci szereplőkkel készített interjúkkal egészítették ki. 

Tovább olvasom >

Az olasz logisztikusok ennek ellenére jelentős növekedésnek örvendhettek a tavalyi évben: „Olaszországban 16%-kal több fuvart tudhattunk magunkénak az előző évhez viszonyítva.” – jelentette a TIMOCOM gazdasági elemzője, Tilman Fecke. Ez az eredmény teljesen ellentétes a trenddel, mivel a TIMOCOM fuvarpiaci barométere szerint most készült éves összefoglaló korántsem ad okot az örömre. 2019-ben 8,3 százalékkal csökkent az országhatárokon átnyúló áruszállítás-ajánlatok száma az előző évhez képest. pedig 2018-at 2017-hez viszonyítva még 5%-os bővüléssel zártuk.

Tovább olvasom >

Hogyan küzdjük le a szállítási kapacitáshiányt

Számos ágazatban a december az év legforgalmasabb időszaka. A karácsonyi előtti vásárlások miatt többek között a kereskedőknek és a fuvarozással foglalkozó vállalatoknak is nagyobb áruforgalommal kell megküzdeniük. Hanna Cwojdzińska – az importra, exportra, kabotázsra és belföldi fuvarozásra szakosodott FreeGo Logistic vállalat kültagja – jól ismeri ezt a helyzetet. A tapasztalt szállítmányozási szakember kiválóan boldogul a nehéz helyzetekben: folyamatosan „tüzet olt”, ahogyan ő fogalmaz. A vállalat működését biztosító olyan saját alapelvek, mint a biztonság, a felelősségvállalás, a sokoldalúság és a hatékony időgazdálkodás, segítséget nyújtanak nekik a kihívások leküzdésében.

Tovább olvasom >

A logisztika akkor ideális, ha minden gördülékenyen zajlik, hiszen csakis akkor ideális minden centiméteren az idő- és térkihasználtság a supply chainen belül. Annak érdekében, hogy ez sikerüljön, nemcsak arra van szükség, hogy a szolgáltatás egyes elemei – például a szállítás, az átcsomagolás vagy a raktárlogisztika – megfelelően kapcsolódjanak egymáshoz, éppen olyan fontos az is, hogy a folyamatokat a vállalaton túlmutatóan is átfogóan tudjuk megtervezni, irányítani és ellenőrizni. Valós időben A lehető legátláthatóbb módon.

Tovább olvasom >

Sajtókapcsolat:

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

Fel

Hozzájárulok, hogy az oldal elemzésekhez, személyre szabott tartalmakhoz és hirdetésekhez sütiket használjon. Tudjon meg többet